Bănci și Asigurări

Alro Slatina vrea să împrumute 70 milioane dolari pentru capital de lucru şi investiţii

Alro Slatina vrea să împrumute 70 milioane dolari...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2018, 12:34 828

Acţionarii Alro Slatina,  singurul producător de aluminiu primar şi de aliaje din aluminiu din România, au aprobat astăzi suplimentarea cu încă 70 milioane de dolari a unei facilităţi de credit contractată în 2015 printr-un sindicat bancar, în valoare de 167 milioane dolari.

Băncile creditoare au fost la acel moment Raiffeisen Bank International, OTP Bank Romania, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Garanti Bank, Banca Comerciala Intesa SanPaolo Romania şi Banca de Export Import a Romaniei (Eximbank).

Din suma suplimentară contractată, 20 milioane dolari sunt destinaţi acoperirii nevoilor generale si de capital de lucru ale societăţii, iar 50 milioane dolari vor finanţa cheltuielile cu investiţiile aferente programului pe anii 2018-2019.

Alro a încheiat primele nouă luni din 2018 cu un profit net de 202,86 milioane lei, la care se adaugă 123 milioane lei reprezentând rezultat reportat din anii anteriori (profit nedistribuit). Suma totală distribuită acţionarilor se ridică astfel la 326,6 milioane lei.

 Compania are o capitalizare de 2,4 miliarde lei şi este controlată în proporţie de 84% de grupul rus Vimetco, în timp ce Fondul Proprietatea are 10,2%.

Potrivit unor surse din piaţă, Alro a angajat societatea de brokeraj Swiss Capital pentru o nouă ofertă secundară de vânzare de acţiuni la bursă. În vara anului 2018 încercarea acţionarului majoritar, respectiv ruşii de la Vimetco, şi a unui minoritar de a vinde 54% din capitalul social al Alro a eşuat după ce vânzătorii, intermediarii şi compania nu au ajuns la o decizie cu privire la preţul final din ofertă.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO