Bănci și Asigurări

Altex România preia o creanţă bancară de 4,6 mil.euro asupra Vivre Deco, aflată în insolvenţă. Dan Ostahie: Putem ajuta la ieşirea din insolvenţă a companiei, în măsura în care actualul management îşi doreşte acest lucru

Altex România preia o creanţă bancară de 4,6 mil.euro...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2023, 16:09 1906

Retailerul electro-IT Altex România a preluat o creanţă bancară de 4,6 milioane euro asupra Vivre Deco, împreună cu toate garanţiile aferente, de la Banca Transilvania, şi devine creditor garantat în procedura de insolvenţă a companiei româneşti de mobilier şi decoraţiuni interioare.

Prin semnarea contractului de cesiune de creanţă, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanţiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT intenţionează să investească în companie şi să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

“Putem ajuta la ieşirea din insolvenţă a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management îşi doreşte acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piaţă. Suntem deschişi şi flexibili dar mai ales suntem interesaţi să identificăm cele mai bune soluţii, coerente cu obiectivele strategice şi financiare ale companiei.”, declară Dan Ostahie, CEO şi fondatorul Altex România.

Această achiziţie reprezintă un interes complementar pentru compania Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania şi-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi şi produse sanitare.

Retailerul are peste 125 de magazine deschise în ţară.

Vivre Deco a intrat insolvenţă la propria cerere după ce Tribunalul Bucureşti a admis, pe 6 martie 2023, cererea formulată de debitoare.

Pe 17 februarie, instanţa dispusese închiderea procedurii de concordat preventiv la solicitarea lui Călin Fusu, preşedintele consiliului de administraţie şi acţionar majoritar prin intermediul fondului Neogen. Vivre Deco a solicitat ieşirea din concordat după ce planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.

În planul de restructurare, compania menţionează că cifra de afaceri de 92,7 mil. lei din primele nouă luni din 2022 este cu 49% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Vivre Deco este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen, în timp ce Advisory Delta, companie controlată de Oliver Patrick Cadogan printr-un offshore, deţine 43,37% din acţiuni, iar Nagy Vajda Andras Peter are 4,82%, conform datelor Confidas.ro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO