Ambiţia lui Sandor Csanyi, CEO OTP Bank: Vrem să mai cumpărăm încă 5 bănci. Avem 1 mld. dolari pentru cel puţin cinci achiziţii. „De 20 de ani aşteptăm valul de consolidare (prin fuziuni şi achiziţii).“

3 oct 2017 Autori: Catalina Apostoiu , Anelis Baciu

OTP Bank, cea mai mare bancă comercială din Ungaria, intenţionează să mai cumpere cel puţin cinci bănci în Europa Centrală şi de Est în următorii doi ani, bugetul pentru achiziţii fiind de un miliard de euro, a spus Sandor Csanyi, preşedintele şi CEO al băncii într-un interviu pentru Bloomberg.

„De 20 de ani aşteptăm valul de consolidare (prin fuziuni şi achiziţii - n. red.) din sistemul bancar european. În sfârşit se întâmplă acum. Vom cumpăra cel puţin cinci bănci până în 2019“, a explicat Csany, fără să numească potenţiale ţinte.

OTP Bank se aşteaptă ca procentul de venituri generate de peste graniţe să crească la 70% după achiziţia de noi bănci, de la aproximativ 45% în prezent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 
Cuvinte cheie:
otp bank
, banci
, achizitii
, cumparare
, ceo
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide