AmCham: Ponderea investiţiilor publice în PIB este la minim istoric. România are nevoie de un plan naţional de investiţii

23 mai 2018 Autor: Alex Ciutacu

Investiţiile publice de sub 3% din PIB în 2017 au ajuns  la cel mai scăzut nivel din istoria ţării, se arată în raportul „Investiţiile – Coloana vertebrală pentru o dezvoltare eco­nomică sustenabilă a României“, realizat de Camera de comerţ Americană în România (AmCham).

Istoric, din 1995 încoace, cele mai scăzute niveluri ale ponderii inves­tiţiilor publice în PIB au fost de 3,6% în 2016 şi de 3,9% în 2000, iar nivelul din 2017 depăşeşte acest record negativ.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2018

 
Cuvinte cheie:
PIB
, investitii
, romania
, publicare
, plan
, istoric
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide