Bănci și Asigurări

O nouă amendă pentru Euroins. ASF a sancţionat compania cu 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire şi motivele pentru care nu a aprobat pterenţiile de despăgubire, dar şi pentru întârzierea plăţilor

O nouă amendă pentru Euroins. ASF a sancţionat...

Autor: Mircea Nica

22.02.2021, 11:28 482

Euroins România, al doilea cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa locală, a primit o nouă amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru că nu a transmis oferetle de despăgubire, nu a adus motive pentru care nu a aprobat anumite pretenţii de despăgubire şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

“Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, Consiliul A.S.F. a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.”

Euroins a fost amendat luna trecută cu o amendă în valoare de 450.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor pentru dosarele de daună RCA. De asemenea, la finalul lunii septembrie 2020, Euroins a mai fost sancţionat de către ASF cu 2,1 mil. lei pentru calculul rezervelor tehnice, înregistrarae eronată a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare şi în acelaşi timp, sancţiunile au vizat şi retragerea aprobărilor acordate de către ASF directorilor executivi ai societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO