Bănci și Asigurări

Amendă gigant în sectorul bancar: UniCredit va plăti 1,3 miliarde de dolari

Amendă gigant în sectorul bancar: UniCredit va plăti...

Autor: Alex Ciutacu

16.04.2019, 11:41 7592

Divizia germană a gigantului italian UniCredit a pledat vinovată în faţa acuzaţiilor aduse de SUA potrivit cărora ar fi permis clienţilor iranieni să desfăşoare tranzacţii prin sistemele lor, încălcând astfel sancţiunile impuse de americani Iranului, potrivit Bloomberg.

Banca va plăti 1,3 miliarde de dolari ca parte a unei înţelegeri semnate cu mai multe autorităţi americane.

Mai mult, divizia din Germania, HypoVereinsbank, va pleda vinovată în cadrul unui proces din Manhattan unde este acuzată la nivel statal că ar fi încălcat regulile cu privire la gestionarea documentaţiei bancare.

Acest acord încheie un caz în care grupul italian este implicat încă din 2011, ceea ce îl încurajează pe EO-ul Jean-Pierre Mustiere care încearcă să îndrepte banca spre creştere după finalizarea unui plan de restructurare.

Plata amenzii este acoperită în totalitate de provizioane, iar câştigurile pe primul trimestru se vor îmbunătăţi cu circa 300 milioane euro după ce fondurile de penalizare vor fi eliberate, transmite UniCredit.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO