Bănci și Asigurări

America se pregăteşte să trimită o undă de şoc pe pieţele financiare. Fiţi pregătiţi!

America se pregăteşte să trimită o undă de şoc pe...
28.05.2016, 15:33 13901

Janet Yellen, şefa Rezervei Federale Americane, a semnalat că cel mai probabil banca centrală din SUA va creşte dobânda de referinţă în scurt timp, în cazul în care economia americană va continua să crească în ritmul din primul trimestru, scrie WSJ. 

”Este momentul potrivit ca FED să crească dobânzile de referinţă, într-un mod prudent şi gradual, şi probabil în lunile care urmează vom începe să punem în aplicare creşterea”, a spus ea . 

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

Măsura lasă uşa deschisă pentru o nouă mişcare în cadrul şedinţei FED de luna viitoare, de pe 14-15 iunie, sau cel târziu în iulie sau septembrie, în cazul în care oficialii FED vor să aştepte mai multe date macroeconomice. 

După mai multe trimestre slabe, creşterea pare să fi revenit, se arată în mai multe date monitorizate de FED, susţine Yellen. 

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Creşterea încrederii consumatorilor, precum şi creşterea consumului, activităţii economice domestice şi a producţiei industriale au luat avânt în lunile de primăvară. Proiecţiile arată o creştere a PIB-ului, care ar urma să accelereze cu 2,5% în T2, faţă de 0,8% în primul trimestru. 

Cele mai ieftine insule scoase la vânzare în Grecia

Un alt semnal pozitiv este că profiturile corporaţiilor din SUA încep să dea semne de stabilizare, deşi companiile americane încă se luptă cu presiune din cauza creşterii salariilor şi expansiunii globale economice încă slabă. Profitul brut al corporaţiilor americane a crescut cu 1,9% în primele trei luni, după ce anterior a fost în declin două trimestre. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO