Bănci și Asigurări

Americanii de la Citibank, profit de 165 milioane de lei în 2017 în România

Americanii de la Citibank, profit de 165 milioane de lei în 2017 în România

Autor: Anelis Baciu

22.06.2018, 00:07 849

Sucursala locală a gigantului american din sectorul bancar Citibank a înregistrat anul trecut un profit net de peste 165 milioane de lei (36 mil. euro) , în scădere cu circa 28% faţă de rezultatul din 2016, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Americanii de la Citibank deţin în România o sucursală specializată pe segmentul corporate. Citibank a renunţat la businessul cu persoane fizice de pe piaţa locală în 2013, încheind o tranzacţie de vânzare a portofoliului de retail cu austriecii de la Raiffeisen.

Rezultatele de anul trecut poziţionează Citibank pe locul al nouălea în clasamentul celor mai profitabile bănci de pe piaţă. Citi a depăşit astfel la capitolul profitabilitate Garanti sau Bancpost, bănci mai mari ca dimensiuni, care operează atât pe segmentul corporate, cât şi pe retail.

Deşi în termeni de dimensiune focusarea pe segmentul corporate nu asigură Citibank o prezenţă semnificativă în sectorul bancar, strategia aduce în schimb câştiguri importante.

Citibank a raportat profit în fiecare din ultimii cinci ani, valoarea agregată a câştigului net depăşind un miliard de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În topul după active Citibank se situa pe locul 12 în 2016, valoarea activelor din gestiune cumulând 6,8 miliarde de lei. Citibank avea astfel o cotă de piaţă 1,7% la final de 2016.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO