Bănci și Asigurări

Americanii nu iartă nimic: Fed verifică Deutsche Bank pentru tranzacţiile derulate în frauda Danske Bank

Americanii nu iartă nimic: Fed verifică Deutsche Bank...

Autor: Alina Botezatu

23.01.2019, 10:26 969

Rezerva Federală (Fed) face verificări să vadă cât de multe ştia Deutsche Bank despre tranzacţiile de miliarde de euro derulate în cazul fraudei Danske Bank, scrie Bloomberg miercuri, citând surse apropiate situaţiei.

Danske Bank, cea mai mare bancă daneză pentru persoanele fizice, ar putea fi implicată în cea mai mare operaţiune de spălare de bani din istorie, de 230 de miliarde de dolari, dacă suspiciunile asupra acesteia se vor dovedi adevărate.

Fed verifică în ce măsură Deutsche Bank a monitorizat în mod adecvat operaţiunile de miliarde de dolari derulate prin filială estoniană a Danske Bank.

Banca daneză a recunoscut deja că mare parte din suma de 230 de miliarde de dolari poate face parte dintr-o operaţiune de spălare de bani, iar bănci precum Deutsche Bank au fost folosite pentru a transfera bani.

De asemenea, reprezentantul Danske Bank care a informat despre această operaţiune de spălare de bani a susţinut că mare parte dintre tranzacţii s-au derulat prin filiala americană a Deutsche Bank, acesta fiind motivul pentru care Fed a început să verifice banca germană. De asemenea, sursele Bloomberg susţin că Deutsche Bank a colaborat cu Fed.

În plus, Fed le-a cerut băncile să supravegheze cu mai multă atenţie tranzacţiile desfăşurate de clienţiilor lor.

Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, a susţinut, săptămâna trecută, că banca germană desfăşoară o investigaţie internă cu privire la frauda Danske Bank, deşi susţine că nu are dovezi în ceea ce priveşte implicarea băncii germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO