Bănci și Asigurări

Amundi: O normalizare deplină a politicilor monetare nu se întrevede. Băncile centrale încearcă să echilibreze nevoia de a îmblânzi inflaţia galopantă cu cea de a menţine creşterea PIB

Amundi: O normalizare deplină a politicilor monetare nu...

Autor: Roxana Rosu

06.06.2022, 00:03 117

Era ratelor dobânzilor ultrascăzute şi negative s-a încheiat, iar acest lucru va continua să cureţe excesele din zonele pieţei determinate de lichidităţi - spacuri, criptomonede, acţiuni de tip ultra-growth - şi va reorienta investitorii asupra elementelor investiţionale fundamentale, a efectului de îndatorare corporativ şi a câştigurilor reale ale companiilor, spune Vincent Mortier, group CIO of Amundi. Incertitudinea cu privire la evoluţia mixului de politici şi frontul geopolitic complicat vor continua să menţină volatilitatea ridicată, adaugă el.

Amundi este de părere că probabil că inflaţia a atins deja un vârf, dar presiunile asupra preţurilor ar trebui să se simtă în continuare din cauza blocajelor din lanţurile de aprovizionare, a preţurilor ridicate la energie şi la alimente, precum şi a creşterii salariilor în SUA, punând capăt erei ratelor de dobânda ultrascăzute, chiar negative din ultimul deceniu.

Cu toate acestea, spun analiştii, o normalizare deplină a politicilor monetare nu se întrevede complet, deoarece băncile centrale încearcă să echilibreze nevoia de a îmblânzi inflaţia galopantă cu nevoia de a menţine creşterea, având ca rezultat probabil o Ñneglijare benignăî a inflaţiei de către băncile centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO