Ana Maria Mihăescu de la IFC are avizul BNR să intre în boardul Raiffeisen Bank

23 feb 2017 Autor: Claudia Medrega

Ana Maria Mihăescu, regional manager al IFC, di­vi­zia de investiţii a Băncii Mondiale, a primit aprobarea Băncii Na­ţionale să ocupe funcţia de membru independent în con­siliul de supraveghere al Raiffeisen Bank, pentru un mandat de patru ani. Ea a fost votată în toamna anului trecut de acţionarii băncii româneşti cu capital austriac pentru această poziţie.
 
Până acum, Anca Ioan, fosta şefă a holdingului Ţiriac, era singurul membru independent din boardul Raiffeisen Bank România, a patra bancă locală după active, ea fiind şi singura persoană de naţionalitate română din consiliul de supraveghere al băncii.
 
Acţionarii au votat anul trecut modificarea actului constitutiv al Raiffeisen Bank, astfel ca numărul membrilor consiliului de supraveghere să fie majorat de la şapte la opt, dintre care doi să fie membri independenţi.
 
Cariera Anei Maria Mihăescu a început în domeniul asigurărilor şi a continuat în anii ‘90 în sectorul bancar, unde a urcat treptele ierarhiei până pe poziţii de top management. După o scurtă perioadă petrecută la BRD, Ana Maria Mihăescu a ajuns la Eximbank.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2017

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, aviz
, bnr
, banca
, independenta
, supraveghere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide