Ana Maria Mihăescu de la IFC intră în boardul Raiffeisen Bank după ce a primit acordul acţionarilor

19 sep 2016 Autor: Claudia Medrega

Ana Maria Mihăescu, regional manager al IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a fost aleasă săptămâna trecută de acţionarii Raiffeisen Bank să ocupe funcţia de membru independent în consiliul de supraveghere al băncii româneşti cu capital austriac.

Cariera Anei Maria Mihăescu a început în domeniul asigurărilor şi a continuat în anii ’90 în sectorul bancar, unde a urcat treptele ierarhiei până pe poziţii de top management. După o scurtă perioadă petrecută la BRD, Ana Maria Mihăescu a ajuns la Eximbank. De 18 ani, ea conduce misiunea International Finance Corporation (IFC) în România, o entitate care face parte din grupul Băncii Mondiale şi este cel mai mare finanţator al sectorului privat în ţările emergente. Din 2011 a fost promovată, ajungând să de­ci­dă soarta pro­iec­telor IFC din mai multe ţări euro­pene, inclusiv Ro­mânia. Mihăescu a ab­sol­vit Aca­de­mia de Studii Eco­­nomice Bu­cu­reşti, Fa­cul­ta­tea de  rela­ţii e­co­­no­mi­­ce inter­na­­ţio­na­le.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2016

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, actionari
, consiliu
, supraveghere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide