Bănci și Asigurări

Ana Maria Pochi, account manager MasterCard România: România este pe locul 5 în Europa la numărul de plăţi contactless cu cardul şi pe locul 10 în lume

ZF Bankers Summit 19

Ana Maria Pochi, account manager MasterCard România:...

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 11:18 513

România se află pe locul 5 la nivel european şi pe locul 10 la nivel mondial din punctul de vedere al numărului de plăţi contactless cu cardul. Investiţia în infrastructura de plăţi electronice şi-a spus cuvântul, a spus Ana Maria Pochi, account manager MasterCard România, în cadrul ZF Bankers 19.

„Din punct de vedere al pieţei din România este un exemplu foarte bun modul în care adoptăm tehnologiile - plăţile contactless. România este pe locul 5 în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial din punctul de vedere al tranzacţiilor contactless. Avem un studiu efectuat în acest sens care ne poziţionează astfel. A fost un efort, o investiţie în infrastructura pentru că ea joacă un rol cheie. Ne ajută să pătrundem şi în zona care este nebancarizată, acea populaţie de 40% care în acest moment nu se află în zona bancară”, a spus ea în cadrul evenimentului.

Ce a mai spus Ana Maria Pochi la ZF Bankers:

„Cred că suntem încă cumva la început (în ceea ce priveşte plăţile electronice – n. red.). Cred ca Apple Pay a creat o dinamică şi o frenezie constructivă şi asta putem vedea din cifrele BT legat de numărul de înrolări. Cred ca la noi piaţa este undeva mai puţin matură decât în Polonia, dar cu siguranţă este un trend sub egida caruia vor urma toti marii emitenţi.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO