Bănci și Asigurări

Analiştii anticipează continuarea presiunilor de depreciere a leului faţă de euro, însă spun că nu putem vorbi de consolidare

Analiştii anticipează continuarea presiunilor de...

Autor: Claudia Medrega

03.06.2016, 00:00 252

Unii analişti anticipează continuarea presiunilor de depreciere a leului în raport cu euro ca urmare a riscurilor externe, dar şi din cauza incertitudinilor politice interne în anul electoral 2016. Totuşi, susţin că nu putem vorbi de o consolidare a cursului peste pragul psihologic de 4,5 lei/euro.

Tendinţa de depreciere a leului în raport cu euro din ultima perioadă ar putea să continue ca ur­mare a riscurilor ex­ter­ne legate de referendumul din Ma­rea Britanie privind ieşirea din Uniu­nea Europeană şi creşterea do­bânzii Fed, dar evoluţia monedei naţionale va fi influenţată şi de incer­titudinile interne privind anul elec­to­ral şi posibilele derapaje populiste, susţin unii analişti.

În ultima săptămână din luna mai cotaţia leu/euro a rămas peste pragul de 4,5 lei/euro. Însă, după primele cinci luni ale anului, leul cumulează o apreciere de 0,3% faţă de euro. Iar analiştii sus­ţin că nu putem vorbi de o consoli­da­re a cursului peste pragul psihologic de 4,5 lei/euro. Faţă de dolarul ame­rican, leul s-a apreciat în acest an cu 2,4%, în timp ce în raport cu fran­cul elveţian moneda naţională a câştigat în primele cinci luni 2,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO