Bănci și Asigurări

Analiştii au mai multă încredere în economie: indicatorul CFA România a urcat la 62,3

Analiştii au mai multă încredere în economie:...

Autor: Claudia Medrega

25.03.2015, 12:41 277

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a revenit pe creştere în februarie, ca urmare a aşteptărilor pozitive legate de evoluţia economiei în perioada următoare, conform indicatorului de încredere macroeconomică CFA România.

Evaluările condiţiilor curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii s-au menţinut la un nivel modest.

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a ajuns în februarie la 62,3, după ce în ianuarie nivelul coborâse la 59,8 potrivit informaţiilor transmise de CFA România. Componenta care evaluează condiţiile curente din economie a fost de 45,2, iar indicatorul anticipaţi­ilor  a ajuns la 70,9.

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a fost lansat în luna mai 2011 şi doreşte să cuantifice pecepţia analiştilor asupra condiţiilor curente şi anticipaţiile acestora cu privire la activitatea economică din România pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA Romania şi candidaţii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) si 100 (incredere deplină în economia românească).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO