Bănci și Asigurări

Analiştii: BNR va menţine dobânda la 1,75% pe an şi în august. Urmează îngustarea coridorului din jurul dobânzii-cheie?

Analiştii: BNR va menţine dobânda la 1,75% pe an şi...

Autor: Claudia Medrega

04.08.2017, 00:05 1141

Inflaţia ar putea rămâne în interiorul intervalului ţintit de 1,5-3,5%, în absenţa unor şocuri puternice asupra pre­ţurilor.

Dobânda-cheie va fi menţinută astăzi la nivelul de 1,75% de consiliul de administraţie al BNR, în opinia celor mai mulţi analişti financiari. 

Însă, sunt voci care consideră că există posibilitatea să vedem în curând o modificare a coridorului format de facilitatea de credit şi de depozit din jurul dobânzii-cheie.

Coridorul simetric în jurul ratei dobânzii-cheie este unul dintre instrumentele folosite de banca centrală pentru a calibra politica monetară. 

Coridorul format de facilitatea de credit şi de depozit din jurul dobânzii-cheie - adică dobânzile la care băncile se împrumută de la BNR şi respectiv plasează bani la banca centrală pe termen de o zi - a fost îngustat de banca centrală la Ă/-1,5%, dar rămâne la un nivel ridicat comparativ cu alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO