Bănci și Asigurări

Analiştii financiari văd o deteriorare a condiţiilor economice de la începutul anului, dar sunt mai optimişti pentru viitor

Analiştii financiari văd o deteriorare a condiţiilor...

Autor: Adrian Cojocar

24.04.2014, 11:54 221

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a revenit pe creştere în luna martie, pe fondul îmbunătăţirii aşteptărilor legate de evoluţia economiei în următorul an, deşi consideră că actualele condiţii economice referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii s-au înrăutăţit comparativ cu luna precedentă şi începutul anului.

Indicatorul de încredere al CFA România a urcat în martie la 54,5 puncte, după ce în februarie se situa la 48,6 puncte. Indicatorul de încredere macroeconomică este realizat lunar de către asociaţia CFA România, care cuantifică anticipaţiile analiştilor privind activitatea economică în România pentru următorul an.

Activitatea economică a dat semne de revigorare la început de an, în special la nivelul consumului, însă noile taxe impuse de stat în debutul anului, precum cea pe carburanţi şi majorări de preţuri la utilităţi, energie şi gaze, sunt în prezent o frână pentru mediul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO