Bănci și Asigurări

Analiştii Unicredit se aşteaptă ca euro să se tranzacţioneze între 4,70 şi 4,80 lei anul acesta

Analiştii Unicredit se aşteaptă ca euro să se...

Autor: Ştefan Stan

18.03.2019, 16:35 253

UniCredit se aşteaptă ca euro să se tranzacţioneze la 4,70-4,80 în raport cu leul, în ciuda inflaţiei ridicate şi a lipsei de acţiuni de politică monetară de la BNR. Potrivit analiştilor băncii, decizia UniCredit ar trebui să crească apetitul de risc al investitorilor. Totuşi, inflaţia din februarie ar putea limita optimismul. Mai mult, analiştii estimează că investitorii ar putea să se aştepte anunţul legat de eventualele schimbări ale OUG 114. 

S&P a reafirmat ratingul de ţară al României şi a păstrat perspectiva stabilă, drept răspuns la apelul guvernului de pe 1 Martie. Decizia reflectă aşteptările S&P ca măsurile fiscale şi bufferele externe ale României să fie capabile să reziste perspectivelor de creştere moderată şi riscurilor potenţiale care vin din Ordonanţa 114. 

S&P se aşteaptă ca guvernul să recalibreze anumite prevederi ale ordonanţei. Inflaţia anuală a fost de 3,8% în februarie, mai mare decât estimările UniCredit, în timp ce creşterea producţiei industriale a încetinit la 0,8%. În ianuarie 2019, deficitul comercial era de 1,26 miliarde de euro, semnificativ mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO