Bănci și Asigurări

Analiză. Achiziţia Enel de către grecii de la PPC urcă pe locul patru în topul celor mai mari tranzacţii din istoria României. Cum arată top 20, acorduri cu o valoare cumulată de aproape 20 mld. euro. România a avut doar şase megatranzacţii, adică acorduri de peste 1 mld. euro

Analiză. Achiziţia Enel de către grecii de la PPC...

Autor: Cristina Roşca

15.03.2023, 00:07 670

Dintre acestea, trei sunt parafate în ultimii trei ani l Alte trei datează din perioada 2005-2008 Pragul de intrare în top 20 sare de 400 mil. euro.

Cele mai mari 20 de tranzacţii din istoria României capita­lis­te, acele tranzacţii care au cre­ionat piaţa de M&A loca­lă în ultimii circa 30 de ani, au o valoare cumulată de a­proape 20 de miliarde de euro, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor comunicate de părţile implicate în aceste acorduri sau pe baza informaţiilor din piaţă.

Aceste tranzacţii provin dintr-un număr limitat de domenii, cu trei sectoare-cheie, este vorba de energie, financiar şi IT & tele­com. Acestora li se adaugă retail şi sănă­ta­te/ farma, fiecare dintre acestea două fiind prezente în top 20 cu câte o tranzacţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO