Bănci și Asigurări

Analiză SVN: Care au fost cele mai inspirate investiţii în 2017-2020 după câştigul asigurat la final: acţiuni listate la BVB, aur şi achiziţia unui apartament pentru a-l închiria

Analiză SVN: Care au fost cele mai inspirate investiţii...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2020, 11:11 1585

Cele mai profitabile investiţii în perioada 2017-2020 au fost achiziţionarea de acţiuni listate la BVB, care a asigurat un câştig de peste 50%, urmată de investiţii în aur şi cumpărarea unei locuinţe pentru închiriere, potrivit unui raport realizat de către compania de consultanţă imobiliară SVN Romania.

Astfel, cel mai bun plasament financiar în euro în ultimii trei ani a fost reprezentat de acţiunile care intră în componenţa indicelui bursier BET, care a înregistrat o creştere totală de 50,94% între 2017 şi 15 iunie 2020, potrivit calculelor SVN. Cea mai bună evoluţie anuală s-a înregistrat în 2019, în timp ce în primul semestru din 2020 s-a înregistrat o scădere.

O altă variantă profitabilă de investiţii în ultimii trei ani şi jumătate este achiziţonarea unui apartament în vederea închirierii, care a generat un randament anual în euro de aproximativ 6%, în perioada 2017 - 2020 obţinându-se un randament mediu total de aproximativ 25,4%.

”Diversificarea reprezintă cea mai bună metodă de maximizare a câştigurilor financiare pentru un investitor, indiferent de context şi perioada istorică. Bursa şi aurul au adus cele mai însemnate câştiguri însă evoluţiile lor sunt puternic volatile, putând să fie înregistrate şi scăderi semnificative – cum este cazul Bursei în acest an sau al cotaţiei aurului în 2018. Segmentul rezidenţial rămâne de asemenea un plasament financiar profitabil, indiferent de evoluţia preţurilor, luând în considerare randamentele ce pot fi obţinute din închiere – iar dacă achiziţia este făcută din timpul fazelor de construcţie, randamentul este şi mai ridicat, datorită preţurilor mai reduse”, explică Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO