Bănci și Asigurări

Analiză UNSAR: Românii sunt de aproape 3 ori mai interesaţi de asigurările pentru locuinţe

Analiză UNSAR: Românii sunt de aproape 3 ori mai...

Autor: Dorin Oancea

28.02.2023, 11:05 62

Interesul românilor pentru asigurările de locuinţe a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioadă, arată o nouă analiză realizată de UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Astfel, în medie, în ultimele 3 săptămâni a fost înregistrată o creştere de 170% a numărului de oferte emise pentru asigurările de locuinţe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut . Desigur, rămâne de văzut şi câte din aceste oferte se vor concretiza în perioada următoare în poliţe de asigurare. La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuinţe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.

Practic, deşi cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuinţele lor, la nivel naţional, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Totodată, doar 17% din locuinţele românilor beneficiază şi de o asigurare facultativă. Acestea se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24