Bănci și Asigurări

Anca Megan, CFO Azomureş: Agricultura românească se va baza pe importuri, dar există o limitare a capacităţii de import. Din punctul nostru de vedere, anul viitor nu vor fi suficiente îngrăşăminte pentru nevoile agriculturii româneşti.

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Anca Megan, CFO Azomureş: Agricultura românească se va...

Autor: Mircea Nica

18.10.2022, 18:19 943

Estimările Azomureş pentru anul 2023 arată că, din cauza situaţiei în care compania a fost nevoită să oprească producţia de îngrăşăminte din cauza preţului gazului, agricultura românească se va baza pe importuri, iar având în vedere că există o limitare a capacităţii de import, anul viitor nu vor fi suficiente îngrăşăminte pentru nevoile agriculturii româneşti, a spus Anca Megan, CFO al Azomureş, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Undeva la 80 euro/MWh ne-ar permite să reluăm producţia de îngrăşăminte, dar avem nevoie şi de o perioadă sustenabilă de a asigura acest preţ şi cantităţile necesare. Nu putem porni toată platforma fără disponibilitatea gazului. Agricultura românească se va baza pe importuri, dar există o limitare a capacităţii de import. Din punctul nostru de vedere, anul viitor nu vor fi suficiente îngrăşăminte pentru nevoile agriculturii româneşti”, a explicat Anca Mega.

Ea a mai adăugat faptul că o altă provocare cu care se confruntă Azomureş este cea privind reticenţa băncilor de a finanţa o companie care nu produce.

“Următoarea provocare este finanţarea pentru că băncile devin reticente în a finanţa o companie care nu produce, prin urmare vom avea de rezolvat încrederea băncilor pentru ca atunci când vom putea reporni să ne asigure capitalul de lucru pentru repornire”, a mai spus Anca Megan.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO