Andreas Treichl, 2,6 mil. euro ca CEO al Erste Bank

12 apr 2018 Autor: Claudia Medrega

Bancherul austriac Andreas Treichl, 65 de ani, preşedintele executiv al Erste Group, care controlează BCR, cea mai mare bancă românească, a încasat în 2017 de la banca pe care o conduce o remuneraţie de 2,6 mil. euro, câştigul fiind în uşoară scădere faţă de cel din 2016.

Mai mult de jumătate din suma încasată de şeful Erste în 2017 a provenit din salariul fix, care a totalizat pentru întregul an 1,47 mil. euro, la fel ca în ultimii ani. La remuneratia fixă s-au mai adăugat alte beneficii, de 643,7 mil. euro, la jumătate faţă de anul anterior.

Treichl, care se află la conducerea Erste Group de aproximativ două decenii, a primit şi bonus pentru rezultatele băncii din anii precedenţi în sumă totală de 481.400 euro, în creştere faţă de remuneraţia pentru performanţă încasată în 2016. Profitul este o condiţie importantă pentru bonusarea echipei de top management.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Andreas Treichl
, CEO
, Erste Bank
, salariu
, beneficii
, management
, performanta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide