Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, CEO al Erste Group: „Obiectivul BCR este de a fi cea mai bună bancă din România, nu cea mai mare. Cu tot respectul pentru Banca Transilvania, are zero şanse să fie cea mai bună bancă“

Andreas Treichl, CEO al Erste Group: „Obiectivul BCR...

Autor: Cristian Hostiuc

01.08.2019, 08:10 1442

Andreas Treichl, preşedintele Erste, grupul financiar austriac care deţine BCR, a spus că obiectivul BCR este să fie cea mai bună bancă din România, nu cea mai mare.

„Dacă mă întrebaţi dacă suntem acum în această situaţie, vă pot spune că nu, dar vom fi cea mai bună bancă din România. În criză am avut o situaţie foarte proastă, dar în ultimii ani BCR a făcut lucruri foarte bune“, a menţionat ieri bancherul austriac la Viena, în ultima lui conferinţă de prezentare a rezultatelor financiare ca preşedinte al Erste.

Treichl spune că dacă prin focus grupuri clienţii români vor spune că BCR este cea mai bună bancă, atunci şi-a îndeplinit obiectivul, sau dacă oamenii vor dori să lucreze, să se alăture băncii, mai mult decât altor bănci.

BCR a fost cea mai mare bancă din România, din 2000 până în 2018, dar a pierdut poziţia de lider anul trecut, în favoarea Băncii Transilvania. Erste a cumpărat BCR în 2005, când avea o cotă de piaţă de 25%, iar acum a ajuns la 16%.

Analiza băncilor după active reprezintă un indicator depăşit, în opinia şefului Erste.

Treichl spune că are tot respectul pentru Banca Transil­vania, pentru ce a realizat, dar are zero şanse să fie cea mai bună bancă. „O să vedeţi acest lucru“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO