Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, fost CEO al grupului austriac Erste timp de 25 de ani, despre blocarea accesului României în Schengen: Austria şi-a arătat poziţia de respingere mult prea târziu. În ultimele săptămâni, guvernul de la Viena şi-a schimbat opinia, din motive neştiute, iar acest fapt este îngrijorător pentru toată lumea

Andreas Treichl, fost CEO al grupului austriac Erste timp...

Autor: Cristina Bellu

19.12.2022, 00:06 403

Andreas Treichl, cel care a creat dintr-o bancă austriacă cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, critică blocarea accesului României în spaţiul Schengen de către guvernul austriac şi cataloghează vetoul  drept „îngrijorător şi de neînţeles“, după cum reiese dintr-un interviu pe care Treichl l-a acordat recent cotidianului Die Presse, unul dintre cele mai mari si vechi ziare din Austria si una dintre cele mai importante instituţii de presă din Europa.

„Este păcat că Austria îşi foloseşte dreptul de veto în UE într-o astfel de situaţie. Vetoul este o slăbiciune instituţională a Uniunii Europeană şi trebuie evitat pe cât de mult posibil. Mă întristează faptul că am folosit acest instrument ca să blocăm accesul României în spaţiul Schengen“, spune Andreas Treichl.

Aducând în discuţie motivul pe care Austria l-a folosit pentru a justifica vetoul, respectiv situaţia dramatică de la frontiere, Andreas Treichl consideră surprinzător faptul că cifrele privind migraţia sunt semnificativ diferite de cifrele vehiculate de agenţia UE de protecţie a frontierelor. În plus, Austria şi-a arătat poziţia de respingere a aderării României mult prea târziu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO