Bănci și Asigurări

Andreas Treichl: Dacă politicienii din România vor să pună o taxă pe bănci pentru a obţine venituri la buget nu au decât, dar vor reduce potenţialul de creştere economică a ţării şi viitorul românilor

Andreas Treichl: Dacă politicienii din România vor să...

Autor: Cristian Hostiuc

28.02.2017, 13:29 382

Andreas Treichl, CEO-ul grupului austriac Erste, principalul acţionar de la BCR, spune că dacă politicienii din România vor să pună o taxă pe bănci pentru a obţine venituri la buget nu au decât, dar prin acest lucru vor reduce potenţialul de creştere economică a ţării, aşa cum s-a întâmplat în Austria, care a impus o taxă pe câştigurile băncilor.

”Dacă s-ar gândi la viitorul românilor, politicienii de la Bucureşti nu ar trebui să impună o astfel de taxă pe bănci”, a menţionat Treichl la conferinţa de presă după anunţarea rezultatelor financiare pe 2016.

În mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est se discută pe marginea acestei taxe, care a fost introdusă în Austria în anii anterior. Acum se discută şi introducerea în Cehia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO