Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, Erste: BCR are potenţial mare de creştere pe zona de creditare. ”Noi nu ne uităm ce va fi anul acesta sau în 2020, ci ne uităm ce va fi peste 100 de ani”

Andreas Treichl, Erste: BCR are potenţial mare de...

Autor: Cristian Hostiuc

28.02.2017, 13:51 418

Andreas Treichl, CEO Erste, spune că BCR are potenţial mare de creştere pe creditare dacă se iau în considerare parametrii similari din Austria sau Cehia.

În Austria avem împrumuturi date de aproximatv 40 de miliarde de euro, în condiţiile în care populaţia este de 8 milioane de locuitori. În Cehia avem împrumuturi de 21 de miliarde de euro, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.

”În România, avem împrumuturi date de 7 miliarde de euro, la o populaţie de 20 de milioane de locuitori. În ce ţară ai vrea să fii? Ce ţară are potenţialul de creştere cel mai mare?”, a menţionat bancherul austriac.

Peste 2 ani, Erste va împlini 200 de ani de la înfiinţare. ”Noi nu ne uităm la cifrele de astăzi, ci ne întrebăm cum va fi când vom face 300 de ani de la înfiinţare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO