Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: În ceea ce priveşte expunerea băncilor străine pe România (în dolari) se observă o accelerare a ritmului anual de la 4% în T2 la 12,4% în T3, până la 25,8 mld. dolari (cel mai ridicat nivel din T1 2018)

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Băncii Transilvania

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Băncii Transilvania

Autor: Mircea Nica

09.02.2021, 08:30 225

♦ Incidenţa pandemiei a fost contrabalansată de implementarea unui mix relaxat fără precedent de politici economice, potrivit Băncii Transilvania.

Expunerea băncilor străine pe România s-ar putea ameliora în trimestrele următoare datorită unor factori, printre care se regăsesc intrarea economiei reale într-un nou ciclu şi diferenţialul de rată de dobân­dă dintre România şi ţările Uniu­nii Europene, potrivit unei ana­lize realizate de An­drei Rădu­lescu, direc­tor ana­liză macro­eco­­no­mi­că în cadrul Băncii Transilvania.

„Pentru trimestrele urmă­toare progno­zăm ameliorarea expunerii băn­cilor străine pe România, scenariu susţinut de o serie de fac­tori: intrarea economiei reale într-un nou ciclu, diferenţialul de rată de dobândă dintre România şi ţările Uniunii Europene, premisele de accelerare a proce­su­lui de con­ver­genţă economică spre nivelul din Zona Euro şi oportunitatea aderării la Or­ga­nizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Eco­nomică (OCDE) până la jumătatea acestui deceniu“, se arată în analiza Băncii Transil­vania sem­nată de Andrei Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO