Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Dinamica anuală a creditării totale ar putea converge spre două cifre în 2017-2018

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Dinamica anuală a creditării totale ar putea converge spre două cifre în 2017-2018

Andrei Rădulescu, senior eco­nomist al Băncii Transilvania, se aşteaptă ca relansarea cre­ditării să prindă viteză în trimestrele următoare având în vedere cererea în creştere, susţinută de accelerarea con­sumului privat şi a cheltuielilor cu investiţiile.

Autor: Liviu Popescu

17.03.2016, 00:05 517
Avansul anual al creditelor acor­date populaţie şi companiilor ar putea ajunge la două cifre în 2017-2018, evo­luţie de­ter­minată de creşterea cererii, consi­deră Andrei Rădulescu, senior eco­nomist al Băncii Transilvania, un jucător bancar poziţionat pe locul trei în sistem.
 
„Ne aşteptăm ca relansarea cre­ditării să prindă viteză în tri­mestrele următoare având în vedere cererea în creştere, susţinută de accelerarea con­sumului privat şi a cheltuielilor cu investiţiile. Dinamica anuală a credi­tu­lui neguvernamental ar putea con­verge spre două cifre în 2017-2018“, a spus Rădulescu într-un interviu acor­dat financialobserver.eu, o platformă online care agregă interviuri şi ma­teriale jur­na­listice pentru ţările din Europa Centrală şi de Est.
 
Creditarea a avan­sat în luna ia­nuarie cu 2,8% faţă de aceeaşi lună din anul precedent la 216 miliarde de lei (echivalentul a 48 mld. euro), exclusiv pe fondul expansiunii îm­pru­muturilor în mone­da românească. Credi­tarea în lei a avansat cu 20%, la 110 mld. lei.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO