Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Ministerul Finanţelor se împrumută mai scump pe scadenţele medii şi mari

Andrei Rădulescu

Andrei Rădulescu

Autor: Roxana Rosu

24.04.2018, 00:00 390

Costurile de finanţare pe termen lung ale statului sunt în creştere, avansul fiind mai pronunţat pe scadenţele medii-lungi pe piaţa titlurilor de stat, respectiv la  10 ani cu cinci puncte bază, la 4,45%, spune Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică în cadrul Băncii Transilvania. La licitaţia suplimentară cu titluri scadente în octombrie 2021 statul a respins toate ofertele băncilor.

În sfera pieţei monetare se evidenţiază majorarea ratelor de dobândă pe scadenţele scurte, evoluţie determinată de factorii interni, finalul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii, proximitatea perioadei de plată a impozitelor lunare către stat, susţine Andrei Rădulescu. La nivelul zonei euro, încrederea consumatorilor s-a ameliorat în aprilie, indicatorul Comisiei Europene fiind în urcare cu 0,3 puncte faţă de martie la 0,4 puncte, cel mai ridicat nivel din ianuarie. Aceste valori indică premise de evoluţie a consumului privat la un ritm uşor peste potenţial pe termen scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO