Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Dinamica economiei din perioada ianuarie-septembrie nu este sustenabilă

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania:...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2017, 13:16 656

Dinamica economiei din perioada ianuarie-septembrie, cu o creştere de 7% an/an, nu este sustenabilă, date fiind acumularea de dezechilibre macroeconomice, deteriorarea indicatorilor de încredere şi climatul investiţional dificil, aspect confirmat şi de declinul sectorului de construcţii cu 6,5% an/an, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) economia internă a accelerat la 8,8% an/an în trimestrul III, cel mai bun ritm din 2008. În primele nouă luni ale anului curent PIB-ul a consemnat un avans de 7% an/an, evoluţie susţinută de mix-ul relaxat şi pro-ciclic de politici economice.

 

Pe piaţă, urba randamentelor s-a deplasat în sus, în medie cu 17 puncte bază, avansul fiind mai pronunţat pe scadenţele medii-lungi: la 10 ani cu 17 puncte bază la 4.615% (cel mai ridicat nivel din prima jumătate a anului 2014).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO