Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Curba randamentelor la titluri de stat s-a deplasat uşor în jos, corecţie normală după creşterea dobânzilor

Andrei Rădulescu, senior economist BT: Curba...

Autor: Roxana Rosu

24.10.2017, 10:26 456

Curba randamentelor la titluri de stat s-a ajustat săptămâna trecută, evoluţie divergentă faţă de cele din principalele blocuri economice ale lumii, dar o corecţie normală după creşterea semnificativă a ratelor de dobândă, spune Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

”Curba randamentelor s-a deplasat uşor în jos, în medie cu două puncte bază, o corecţie normală după creşterea semnificativă a ratelor de dobândă în săptămâna anterioară. Rata de dobândă la titlurile de stat la 10 ani a scăzut cu patru puncte bază (0,8%) la 4,23% (plus 21,1% în acest an)”.

Spread-ul de dobândă s-a diminuat cu 0,2%, la 2,45 puncte procentuale (minimul din ultimele 12 luni).

Statul a respins toate ofertele băncilor pentru licitaţiile cu titluri scadente în aprilie 2019 şi martie 2022, pe fondul majorării costurilor de finanţare.  Pentru ultima săptămână din octombrie statul a programat o licitaţie cu titluri scadente în octombrie 2020 (volum de 345 milioane lei) 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO