Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania: Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat au crescut cu cinci puncte, pe fondul influenţelor din pieţele internaţionale

14 feb 2018 Autor: Roxana Rosu

Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat au crescut săptămâna trecută, în medie cu cinci puncte, pe fondul influenţelor din pieţele internaţionale, inclusiv semnalele de majorare a presiunilor inflaţioniste care au condus la creşterea probabilităţii privind intensificarea ciclului monetar postcriză la Rezerva Federală şi al ştirilor interne, spune Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

În România, momentul favorabil din sfera industriei prelucrătoare (comenzile noi în creştere cu 14,8% an/an) şi din comerţul cu amănuntul (avans cu 13,4% an/an) s-a consolidat în decembrie, evoluţie influenţată şi de mixul relaxat de politici economice. Pe de altă parte, deficitul balanţei comerciale cu bunuri a consemnat un nivel record în ultima lună din 2017 (1,6 miliarde euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2018

 
Cuvinte cheie:
dobanda
, piata
, crestere
, puncte
, titluri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide