Bănci și Asigurări

Andrew Bailey, şeful autorităţii de supraveghere financiară din Marea Britanie, devine noul guvernator al Băncii Angliei

Andrew Bailey, şeful autorităţii de supraveghere...

Autor: Alex Ciutacu

20.12.2019, 11:38 124

Andrew Bailey, şeful autorităţii de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA), va deveni al 121-lea guvernator al Băncii Angliei, potrivit FT.

Bailey îi va lua locul lui Mark Carney cu un mandat de opt ani la cârma băncii centrale după un proces de selecţie care s-a extins pe aproape doi ani din cauza Brexitului.

Cancelarul Sajid Javid a făcut anunţul vineri şi a spus că Bailey a fost un „candidat extraordinar” pentru poziţia de guvernator, acesta „ieşind din criza financiară cu o reputaţie îmbunătăţită chiar”.

Andrew Bailey, 60 de ani, este respectat în banca centrală şi a mai lucrat în Banca Angliei atât ca viceguvernator pentru macroprudenţialitate, trezorier şef şi secretar privat al lui Eddie George – predecesorul lui Mark Carney la şefia băncii centrale.

Începând cu 2016 Bailey a condus autoritatea britanică de supraveghere financiară (FCA).

Banca Angliei a menţinut, în şedinţa de joi, ratele dobânzilor la 0,75%, dar a anunţat că ar putea reduce costurile împrumuturilor, în cazul în care evoluţia creşterii economice globale nu se îmbunătăţeşte sau incertitudinile Brexit persistă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO