Bănci și Asigurări

Angajaţii din explorarea petrolului au încasat salarii cu 30% mai mari, iar cei din minerit au pierdut 7% din câştiguri în ultimul an

Angajaţii din explorarea petrolului au încasat salarii...

Autor: Mihaela Pascari

08.07.2015, 00:08 1690

Angajaţii români din sectorul explorării petrolului sau a gazelor naturale au încasat în luna mai a acestui an un salariu mediu net de 4.653 de lei, în creştere cu 29% prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe locurile următoare în topul celor mai mari creşteri salariale în luna mai a acestui an prin comparaţie cu mai 2014 se află câştigurile salariale încasate de angajaţii din domeniile: activităţi de editare (Ă23%), extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (Ă18%), industria grea (Ă17%) şi serviciile informatice (Ă15%).

Salariile IT-iştilor – supranumiţi angajaţii răsfăţaţi ai crizei - au crescut accelerat în ultimii ani, având în vedere că este sectorul cu un mare deficit de candidaţi, iar competiţia mare pe aceiaşi candidaţi a pus presiune pe salarii. Iar acest lucru se reflectă şi în studiile salariale realizate de companiile private.

Astfel, sectorul IT a înregistrat cea mai mare creştere medie a salariilor din sectorul privat anul trecut, de 7%, potrivit rezultatelor studiului salarial PayWell realizat de firma de audit PwC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO