Bănci și Asigurări

Anghel, BCR: Decizia Fitch este o surpriză plăcută. Trebuie să o folosim cu inteligenţă

Anghel, BCR: Decizia Fitch este o surpriză plăcută. Trebuie să o folosim cu inteligenţă

Autor: Claudia Medrega

04.07.2011, 17:54 327

Decizia agenţiei de rating Fitch de îmbunătăţire a ratinguluiacordat României este o surpriză plăcută, binevenită, foarte bunăpentru imaginea ţării şi trebuie să fie folosită cu inteligenţă, adeclarat Lucian Anghel, economistul-şef al BCR, cea mai marebancă.

"Eu mă aşteptam la o îmbunătăţire a ratingului, dar puţin maitârziu, mai degrabă în prima parte a anului viitor. Decizia estebinevenită. Cumva se repară o greşeală din trecut, când ne-audowngradat, prin comparaţie cu alte ţări care au fost retrogradatemai târziu sau deloc. Ca imagine trebuie să fie folosită îninteresul României pentru că este contra curentului".

Anghel consideră că decizia Fitch ar trebui să se vadă în timpşi într-o îmbunătăţire a percepţiei investitorilor, o consolidare aîncrederii. "Investitorii străini acţionează prociclic. Pe măsurăce văd creştere economică, inundă ţara cu investiţii. Cred că vorfi dn ce în ce mai multe investiţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO