Bănci și Asigurări

Anul fiscal 2022. An nou, poveşti vechi: Statul are nevoie de bani, mediul de afaceri de predictabilitate şi stabilitate. De unde vine surpriza fiscală în 2022?

Anul fiscal 2022. An nou, poveşti vechi: Statul are...

Autor: Răzvan Botea

31.12.2021, 14:00 426

Consultanţii fiscali sunt de părere că cea mai sănătoasă variantă de a-şi creşte veniturile este ca statul să colecteze mai bine, nu să crească taxele sau să introducă taxe noi.

Dacă mediul de afaceri şi-a făcut bugetul pentru 2022 încă înainte de venirea iernii, la începutul lunii decembrie 2021, din cauza turbulenţelor politice, bugetul de stat nu avea nici măcar o schiţă. Cu bugetele pregătite pentru anul care vine, companiile se uită acum la declaraţiile noii coaliţii PSD-PNL-UDMR şi se întreabă la ce surprize se pot aştepta din punct de vedere fiscal în 2022.

Indiscutabil, statul are nevoie de bani mai mulţi, după doi ani cu deficit bugetar cumulat de peste 180 de miliarde de lei, iar consultanţii fiscali sunt de părere că îmbunătăţirea colectării la bugetul de stat rămâne cea mai sănătoasă variantă, iar creşterile de taxe ar brusca o economie şi aşa slăbită de criza Covid-19. Care va fi surpriza fiscală din 2022?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO