Bănci și Asigurări

Aproximativ 700 de companii din România vor fi nevoite să prezinte raportări nefinanciare din 2017

Lordul Michael Hastings, head of global corporate citizenship la KPMG International

Lordul Michael Hastings, head of global corporate citizenship la KPMG International

Autor: Andra Oprescu

27.03.2015, 00:05 481
Lordul Hastings, KPMG: Responsabilitatea corporativă nu ţine doar de legi, dar avem nevoie de ele pentru a susţine acest lucru.
 
Implicarea companiilor mari în proiecte de responsabilitate socială corporativă (RSC) capătă tot mai multă importanţă, iar legislaţia vine în sprijinul acestor acţiuni, având în vedere că raportarea informaţiilor legate de aspecte precum protecţia mediului, implicarea socială sau respectarea drepturilor omului va deveni obligatorie din 2017, spune Lordul Michael Hastings, head of global corporate citizenship la KPMG International.
 
Compania de audit şi consultanţă KPMG este implicată în numeroase proiecte de responsabilitate socială corporativă.
 
„Nu este vorba doar de legi, dar avem nevoie de legi pentru a susţine responsabilitatea corporativă. Călătoresc în jurul lumii permanent şi niciodată nu am văzut o afacere medie sau mare care să declare că nu este interesată de ceea ce se întâmplă în jur. Problema care se pune este bani vs. scop. O afacere poate face mulţi bani, dar dăunând mediului. Ideea este să facem profit cu scop, trebuie să existe un scop în spatele activităţii“, explică Lord Hastings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO