Bănci și Asigurări

Cum arată topul dealerilor pe piaţa titlurilor de stat la sfârşitul primelor nouă luni din 2018. ING a rămas după nouă luni cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat. Pe podium urmează BRD şi BCR

Cum arată topul dealerilor pe piaţa titlurilor de stat...

Autor: Claudia Medrega

05.11.2018, 19:10 530

ING Bank era la sfârşitul lunii septembrie din 2018 cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat, reuşind să păstreze în ultimele luni această poziţie câştigată încă de la jumătatea anului, după ce în primele cinci luni din 2018 banca ocupase locul doi în topul dealerilor primari, la fel ca la finele anului 2017.

Podiumul dealerilor primari a fost completat în luna septembrie 2018 de BRD-SocGen, a treia mare bancă de pe piaţa locală după active, care a urcat încă din august o poziţie, până pe locul doi.

BCR ocupa la finele lunii septembrie locul trei, după ce încheiase primul semestru pe locul doi în clasamentul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat. La sfârşitul anului 2017 şi în primele cinci din 2018, BCR s-a plasat pe primul loc, urcând în top după ce la finele anului 2016 se plasa doar pe locul patru. Poziţia de lider pe această piaţă a fost ocupată la finele anului 2016 de Raiffeisen Bank, iar în 2015 de Banca Transilvania. Comparativ, după primele nouă luni din 2017, pe podiumul dealerilor primari se aflau BCR, ING Bank şi UniCredit Bank. Cei mai mari dealeri pe piaţa titlurilor de stat sunt şi în clasa­mentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO