Bănci și Asigurări

ARB: Două treimi dintre românii care utilizează produse bancare vor să economisească în următoarele 12 luni, 15% vor să ia un credit de nevoi personale şi 2% sunt siguri că vor lua un împrumut ipotecar

ARB: Două treimi dintre românii care utilizează...
29.09.2022, 00:04 131

Două treimi dintre românii care utilizează produse şi servicii bancare au intenţia să economisească în următoarele 12 luni, arată datele unui studiu realizat în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor.

Aproape o treime dintre respondenţi (30%) spun că sigur vor economisi, 37% probabil că da, 10% probabil nu, 22% sigur nu şi 1% dintre participanţi nu au oferit un răspuns.

Tinerii cu vârsta între 18-35 de ani cu studii superioare sunt cei mai interesaţi să economisească, în proporţie de 80%. În paralel, 15% dintre respondenţi intenţionează să acceseze un credit de nevoi personale în următoarele 12 luni. Situaţia defalcată arată că 3% dintre români sigur vor contracta un credit de consum şi 12% probabil că da.

Românii cu vârsta între 36-50 de ani, în mod special cu studii elementare, sunt cei mai interesaţi să contracteze credite de consum. În schimb, doar 2% dintre români vor accesa sigur un credit ipotecar/imobiliar în următoarele 12 luni, 9% iau în calcul această opţiune, iar restul de 89% nu intenţionează să contracteze un credit ipotecar/ imobiliar, conform datelor IRES.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO