Bănci și Asigurări

Aroganţă: Şefii de la Deutsche Bank îşi comandau costume de 1.800 de dolari în ziua în care erau daţi afară 18.000 de angajaţi. CEO-ul Deutsche Bank a condamnat acest comportament

Aroganţă: Şefii de la Deutsche Bank îşi comandau...

Autor: Iulian Tenchiu

13.07.2019, 14:12 2531

Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, susţine că a mustrat mai mulţi dirctori din cadrul băncii, pentru că şi-au comandat costume în valoare de 1.800 de dolari duminica trecută, atunci când banca a anunţat că va disponibilza 18.000 de oameni din filiale băncii germane din New York, London şi Tokyo, potrivit CNBC.

Doi croitori au fost fotografiaţi ieşind din biroul băncii germane din Londra. Iniţial, bărbaţii au fost identificaţi greşit ca fiind angajaţi care au fost concediaţi. Ulterior s-a descoperit că cei doi bărbaţi se aflau la biroul băncii gemrane din Londra pentru a realiza măsurătorile necesare confecţionării unor costume în valoare de 1.800 de dolari. Articolele vestimentare erau destinate unor persoane aflate la conducerea instituţiei, care şi-au păstrat locurile de muncă în urma disponibilizării masive.

 „Cei care au lăsat un croitor să vină aici într-o astfel de zi este lipsit de respect. În niciun caz un astfel de comportament nu corespunde valorilor noastre”, a declarat joi CEO-ul băncii germane într-un interviu pentru publicaţia Handelsblatt.

Atunci când a fost întrebat dacă vor exista consecinţe pe plan personal, Sewing a susţinut că şi-a sunat colegii implicaţi şi a discutat incidentul cu aceştia.

Deutsche Bank a anunţat duminică că va înceta să mai tranzacţioneze acţiuni şi va disponibiliza 18.000 de oameni. Ultimele decizii ale băncii germane fac parte din cel mai recent plan de restructurare menit să rezolve problema profitabilităţii cu care se confruntă instituţia.

Deutsche Bank a încercat în trecut să concureze cu marile bănci americane de pe Wall Street, un plan care a început odată cu achiziţia sa de 10 mld. de dolari a Bankers Trust de la începutul anilor ’90.

Planul băncii germane a fost de a deveni o mare putere pe plan global, însă acesta a eşuat. Deutsche Bank a fost afectată de o serie de scandaluri legate de practicile comerciale din perioada premergătoare crizei financiare din 2008. De asemenea banca a fost amendată în 2015 cu 2.5 mld. de dolari pentru că a încercat să manipuleze ratele dobânzilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO