Bănci și Asigurări

ASF a aprobat compania Allianz-Ţiriac ca acţionar semnificativ direct al Gothaer Asigurări

ASF a aprobat compania Allianz-Ţiriac ca acţionar...

Autor: Mircea Nica

28.12.2021, 16:30 252

Allianz-Ţiriac a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a deveni acţionar semnificativ direct al Gothaer Asigurări, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Astfel, Autoritatea de Supraveghere a transmis că a autorizat “aprobarea societăţii Allianz-Ţiriac Asigurări ca acţionar semnificativ direct al Gothaer Asigurări şi aprobarea domnului Virgil-Vasile Şoncutean în calitate de membru neexecutiv şi preşedinte, precum şi a doamnei Adriana-Mihaela Matache şi a domnului Aurel Badea în calitat de membri neexecutiv ai Consiliului de Administraţie al Gothaer Asigurări.”

Reprezentanţii Allianz-ţiriac au anunţat spre finalul lunii noiembrie 2021 că preluarea Gothaer de către Allianz-Ţiriac a primit cele două aprobări necesare, respectiv pe cea a Consiliului Concurenţei şi pe cea a ASF.

Allianz-Ţiriac estimează că finalizarea integrării va avea loc până la finalul anului 2022, după ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii şi procesul de integrare a Gothaer în structura Allianz-Ţiriac.

Până la finalizarea fuziunii, cei doi asigurători vor funcţiona ca două entităţi independente, conform regulilor unei asemenea achiziţii.
Aprobarea tranzacţiei de preluare nu influenţează relaţia cu clienţii sau contractele de asigurare pe care aceştia le deţin în prezent la una dintre cele două companii.

Ciprian Pop, director al departamentului actuariat din Allianz-Ţiriac, va deveni director general al Gothaer şi va prelua atribuţiile după obţinerea avizelor necesare. Ciprian Pop va avea un mandat limitat, până la finalizarea fuziunii, iar principalul său obiectiv va fi pregătirea Gothaer Asigurări Reasigurări pentru o integrare cât mai lină, atât din perspectiva clienţilor, cât şi a angajaţilor şi partenerilor.

De asemenea, Allianz-Ţiriac va propune un nou Consiliu de Administraţie al Gothaer Asigurări Reasigurări, format din Virgil Şoncutean, şeful Allianz-Ţiriac, Adriana Matache şi Aurel Badea, ambii directori generali adjuncţi ai Allianz-Ţiriac.

Noul Consiliu de Administraţie poate prelua mandatul după avizul ASF şi va fi condus de Virgil Şoncutean, în calitate de preşedinte. Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii trebuie să se adreseze în continuare Gothaer Asigurări Reasigurări la datele de contact cunoscute.

La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări este estimat la 83,3 mil. lei.

Tranzacţia de preluare a fost semnată şi anunţată public de cele două părţi la începutul lunii decembrie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO