Bănci și Asigurări

ASF a aprobat dizolvarea Fata Asigurări. KPMG a fost numit lichidator

ASF a aprobat dizolvarea Fata Asigurări. KPMG a fost...

Autor: Anelis Baciu

02.06.2016, 13:52 691

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat procesul de dizolvare şi lichidare a Fata Asigurări, cea mai mare companie de asigurări agricole din piaţa locală, a anunţat instituţia. De închiderea operaţiuinilor Fata se va ocupa consultanţii KPMG care gestionează şi falimentul Astra Asigurări.

Fata Asigurări, controlată de grupul italian Generali, a decis să iasă din piaţă locală prin lichidarea operaţiunilor, după ce în ultimii şase ani a strâns pierderi în valoare de 82 milioane de lei (18 mil. euro).

Italienii nici nu au încercat o vânzare a Fata, ci au luat direct decizia de lichidare a asigurătorului, operaţiune de care se ocupă divizia locală a Generali.

Fata Asigurări a subscris în 2014 prime în valoare de 27 milioane de lei, iar cea mai mare parte a activităţii companiei era concentrată pe segmentul asigurărilor agricole. Compania avea licenţă însă şi pentru vânzarea asigurărilor auto facultative Casco, locuinţşi răspundere civilă, iar în aceste condiţii, unii specialişti din piaţă susţin că decizia de lichidare fără încercarea unei vânzări este bizară.

Potrivit informaţiilor ZF, Fata Asigurări nu mai vinde asigurări de aproape un an, însă plăteşte despăgubirile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO