Bănci și Asigurări

ASF a dat OK-ul pentru două noi emisiuni de obligaţiuni emise Capital Leasing IFN şi de MW Green Power Export

ASF a dat OK-ul pentru două noi emisiuni de obligaţiuni...

Autor: Tibi Oprea

16.10.2019, 17:50 279

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat joi emiterea certificatelor de înregistrare a obligaţiunilor emise de două societăţi, respectiv Capital Leasing IFN Bucureşti, firmş de leasing parte a Capital Group, şi MW Green Power Export Voluntari, producător de energie electrică verde, în vederea admiterii la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, Capital Leasing IFN va emite obligaţiuni în valoare de 6 milioane de lei, cu o dobândă de 8,9% pe an. Brokerul Prime Transaction, ales pentru listarea obligaţiunilor Capital Leasing, estimează că acestea vor intra la tranzacţionare la BVB în mai puţin de o lună.

În prezent, Prime Transaction lucrează şi la obligaţiunile Mecanica Fină, care vor fi listate la BVB peste aproximativ două luni. Producatorul de aparatură de măsură şi control va lansa obligaţiuni în valoare de 5 milioane de lei.

Pe de altă parte, Tradeville ar fi intermediarul ales pentru listarea obligaţiunilor emise de MW Green Power Export Voluntari, potrivit unor informaţii ale ZF. Reprezentanţii Tradeville nu au putut fi contactaţi până la ora redactării acestei ştiri pentru a oferi mai multe detalii despre tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO