Bănci și Asigurări

ASF a extins programul de evaluare a activelor pentru încă 21 de asigurători

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Liviu Popescu

09.07.2015, 00:00 221

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a extins programul de evaluare a activelor şi pasivelor şi a testului de stres pentru încă 21 de asigurători cu cotă de piaţă redusă. „Toate costurile de audit generate de evaluarea activelor şi pasivelor şi efectuarea testului de stres vor fi suportate de societăţile participante la acest exerciţiu”, potrivit unui comunicat al ASF.

Potrivit unor surse din piaţă, în cazul firmelor mari costurile cu acest audit s-au ridicat la circa 100.000 de euro. ASF a selectat în primăvara KPMG, Deloitte, Ernst&Young, PWC, Mazars şi Milliman pentru evaluarea bilanţurilor a 13 societăţi de asigurare în cadrul programului „balance sheet review“ şi „stress test“. Asigurătorii care au participat la prima etapă a programului de evaluare independentă deţin cumulat o cotă de piaţă de 80%. Valoarea contractului a fost estimată la 12,3 mil. lei cu TVA.

Astfel, în urma procesului de evaluare depus, Mazars a evaluat Astra Asigurări, Omniasig VIG şi Generali, Ernst&Young a evaluat Allianz-Ţiriac, Groupama, Uniqa Asigurări şi Asirom VIG. De asemenea, PwC a evaluat PAID România, Carpatica Asig şi Exim România, în timp ce KPMG Audit şi-a adjudecat companiile Euroins România şi AXA Life Insurance. Deloitte a auditat ING Asigurări de Viaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO