Bănci și Asigurări

ASF a respins cererea KPMG privind constatarea şi instrumentarea dosarelor de daună ale Astra

ASF a respins cererea KPMG privind constatarea şi...

Autor: Andrei Mazurchievici

03.03.2016, 18:21 159

Potrivit legii, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) putea să deschidă dosare de daună pentru poliţele emise de Astra Asigurări timp de 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, respectiv din 3 decembrie 2015 până în 4 martie 2016, urmând ca lichidatorul judiciar, KPMG Restructuring SPRL, să se ocupe după această dată de îndrumarea solicitanţilor.

Consiliul ASF a decis că asiguraţii Astra SA pot depune în continuare la FGA cererile de deschidere a dosarelor de daună şi după data de 3 martie.

FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii falimentului societăţii Astra.

Astra s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, la finele lunii august 2015, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

The Nova Group Investments România deţine o participaţie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania KPMG Restructuring a fost numită pe 3 decembrie ca lichidator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară de deschidere a procedurii falimentului pentru Astra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO