Bănci și Asigurări

ASF a terminat curăţenia în asigurări: după jucătorii mari, şi cei mici au fost sancţionaţi cu faliment sau redresare

ASF a terminat curăţenia în asigurări: după...

Autor: Anelis Baciu

04.07.2016, 00:06 457

Curăţarea pieţei de asigurări s-a ter­minat în condiţiile în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a penalizat cu faliment sau redresare şi companiile mici după ce a luat măsuri similare în cazul asigurătorilor mari dependenţi de asigurările auto obligatorii (RCA).

La mijlocul săptămânii trecute ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Forte Asigurări Reasigurări, companie care vindea poliţe de sub 30 de milioane de lei anual, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 0,3%. Forte este a doua companie în cazul căreia supraveghetorul cere deschiderea procedurii de faliment, după Astra Asigurări, unul dintre cei mai mari jucători din piaţă. Falimentul Forte trebuie confirmat ca şi în cazul Astra de o instanţă judecătorească.

Decizia de faliment în cazul Forte a venit după ce acţionarii societăţii LGS Holding, o firmă controlată de doi cetăţeni italieni, au refuzat să mai capitalizeze compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO