Bănci și Asigurări

ASF clarifică într-un proiect legislativ plata penalităţilor de către asigurătorii RCA dacă se întârzie plata despăgubirilor

ASF clarifică într-un proiect legislativ plata...

Autor: Mircea Nica

03.12.2020, 00:05 284

Un proiect legislativ propus de Au­to­ritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) privind legislaţia secundară pen­tru legea RCA ar urma să impună plata pe­nalităţilor de întârziere odată cu plata despăgubirilor de către asigură­to­rii RCA către persoanele prejudiciate, fă­ră solicitarea acestora expresă, potri­vit proiectului pentru modificarea şi com­pletarea Normei ASF nr. 20/2017 pri­vind asigurările auto din România, aflat în dezbatere publică.

Proiectul legislativ pro­pus de ASF cla­ri­fică modul în care se efectuează pla­ta pe­nalităţilor de întârziere în ca­zul plă­ţii tardive a despă­gu­birilor de către asigu­rătorii RCA.

Astfel, la articolul 30, după ali­nea­tul (1) se intro­du­ce un nou alineat: „Dacă asigurăto­rul RCA nu îşi îndepli­neş­te obligaţiile de plată în termenul pre­văzut la art, 21 alin. (4) din Legea nr. 132/2017, plata pe­nalităţilor de întâr­zie­re se efectuează odată cu plata des­pă­gu­birii, în contul per­soanei preju­diciate sau manda­ta­rului acesteia fără a fi necesară solici­tarea în mod expres a acestora“, se arată în proiectul ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO