Bănci și Asigurări

ASF conduce Parlamentul. Parlamentarii plătiţi din bani publici închid ochii în faţa erorilor ASF şi nu cer socoteală ASF pentru falimentul City Insurance

ASF conduce Parlamentul. Parlamentarii plătiţi din bani...

Autor: Mircea Nica, Claudia Medrega

05.10.2021, 08:30 1989

Falimentul City Insurance, cel mai mare şoc al pieţei asigurărilor de la Astra şi Carpatica încoace, a început să producă găuri în buzunarele românilor prin creşteri semnificative ale preţurilor la poliţele RCA. Între timp, ASF îşi ascunde greşelile prin audieri la Parlament cu uşile închise, fără presă.

Falimentul City Insurance, com­panie care în ultimii ani a fost liderul pieţei de asigurări, ajungând la afaceri de 500 mil. euro, sub monitorizarea şi supravegherea ASF, ajunge să fie tratat în Parlament cu uşile închise.

Autoritatea, care este din nou pusă în faţa unei fraude a unui jucător pe care nu a reuşit să îl supravegheze cum trebuie, reclamă abia acum că nu a avut cadrul legislativ adecvat pentru a preveni o asemenea situaţie.

Pe de altă parte, în timp ce ASF se as­cunde în spatele uşilor Parla­men­tu­lui la audieri, repercursiunile acestui fa­liment încep să se resimtă printr-o creş­tere semnificativă a preţurilor la poliţele RCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO