Bănci și Asigurări

ASF despre norma RCA: Ţinem cont de sugestii, dar forma finală ne aparţine

ASF despre norma RCA: Ţinem cont de sugestii, dar forma...

Autor: Anelis Baciu

04.09.2014, 00:05 364
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va ţine cont de unele aspecte sesizate de asigurători şi brokeri referitoare la propunerea de modificare a legislaţiei pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA), însă forma finală a proiectului va fi decisă de instituţie, a declarat la solicitarea ZF autoritatea prin intermediul purtătorului de cuvânt Radu Soviani.
 
Totodată ASF a precizat că perioada consultărilor publice nu va fi prelungită aşa cum a solicitat UNSICAR (asociaţia brokerilor).
 
„Rezultatul includerii/neincluderii observaţiilor venite din partea pieţei va putea fi văzut în forma finală a normei, atunci când ea va fi adoptată de consiliu. ASF a avut mai multe întâlniri directe cu reprezentanţii UNSAR/UNSICAR, a oferit şi a solicitat informaţii suplimentare şi va ţine cont de unele aspecte sesizate, dar, aşa cum este natural, forma finală va fi cea decisă de ASF, urmărind stabilitatea pieţei asigurărilor şi protecţia asigurărilor“, a afirmat ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO